درمان های نوین برای زخم کانسری

مدیریت زخم‌های کانسری

زخم های کانسری یا زخم های سرطانی که جزو متداول ترین عارضه هایی به شمار می روند که ممکن است هر فرد به آن مبتلا شود. این دسته از عارضه ها جزو زخم های قارچی هستند و بسیاری از افراد آن را تومور قارچی نیز معرفی می کنند. رشد سرطان در بدن انسان به مرور زمان باعث خواهد شد تا زخم های اصطلاحا بدخیم نیز در بدن فرد بیمار شکل بگیرد. این دسته از زخم ها آسیب های بسیار زیادی را برای بیمار به همراه دارند. در همین راستا مدیریت زخم کانسری مسئله ای بسیار مهم است که پزشکان و پرستاران این حوزه باید توجه زیادی را داشته باشند. در بسیاری از شرایط عوارض ناشی از زخم های کانسری می تواند شرایط زندگی بیماران را به صورت کامل تغییر دهد.

در سال های گذشته مراجع پزشکی بسیار زیادی به منظور درمان زخم کانسری در خدمت بیماران مربوطه قرار گرفته اند. با این حال قبل از هرچیزی نیاز است تا زخم کانسری را به شکل شفاف تری بشناسید. در این حالت توانایی حل مشکلات مرتبط با آن را خواهید داشت. برخورداری از دانش بسیار بالا در رابطه با انواع زخم ها از جمله زخم کانسری، منجر به حل بسیار راحت این عارضه خواهد شد.

مقدمه‌ای بر ززخم کانسری یا زخم سرطانی جزو بدترین زخم هایی به شمار می رود که تهدیدی جدی برای جان انسان ها است. بنابراین توجه کامل به این زخم و تحلیل آن جزو دغدغه های اصلی هر پزشک می باشد. زخم کانسری همزمان با رشد سرطان در بدن انسان تکامل یافته و منجر به کوچک شدن عروق های خونی بدن انسان خواهد شد. این مسئله تاثیر منفی در عروق خونی بدن انسان نیز دارد. در پی کوچک شدن عروق های خونی، میزان اکسیژن انتقالی به محل زخم بسیار کم شده و در نتیجه نکروز رخ می دهد. هنگامی که نکروز رخ دهد و بافت های مرده زیر پوست به وجود بیایند، شرایط زخم بدتر خواهد شد. پس از نکروز شدن محل زخم، شرایط بدتر شده و اصطلاحا زخم عفونی می شود. عفونی شدن زخم با عمیق تر شدن آن همراه خواهد بود. این عارضه معمولا با زخم هایی باز همراه است که همانند قارچ هستند.

آشنایی با زخم سرطانی
آشنایی با زخم سرطانی

اگر درمان سرطان بیمار به شکل خوبی پیش نرود، امکان تشدید شدن این زخم و بدتر شدن آن وجود خواهد داشت. با این حال سرطان تاثیر مستقیمی را در زخم حاصل شده دارد و با بدتر شدن این بیماری، شرایط زخم نیز حاد می شود. زخم های تومورال کانسری به دو دسته تقسیم بندی می شوند.

  • تومورال اولیه که تحت سرطان های اولیه رخ داده و معمولا بیماران به دلیل ترس بسیار زیاد از بازگوی زخم رخ داده، خودداری می کنند. در این نوع زخم، سرطان به تازگی رشد کرده و یک تومور قارچی در حال رشد می باشد. معمولا زخم ها ارتباط مستقیمی را با سرطان دارند و عدم توجه به این موضوع و مشاوره با پزشک، منجر به بروز شدیدتر سرطان اولیه می شود.
  • حتی اگر تومورال اولیه درمان شود، امکان به وجود آمدن تورمورهای قارچی ثانویه وجود خواهد داشت. این دسته از تومور ها که زخم های کانسری یا تومور ثانویه نام دارند، تحت حادتر شدن شرایط سرطان به قسمت های مختلف بدن انسان نفوذ می کنند. این موضوع هنگامی تشدید می شود که سرطان به خون و اعضای لنفاوی شما نیز نفود کرده باشد.

پاتوفیزیولوژی زخم کانسری

آشنایی با پاتوفیزیولوژی زخم کانسری به عنوان قدم بعدی برای دانش پژوهان این حوزه به شمار می رود. برای این که بیشتر با زخم های کانسری آشنا شوید، باید مکانیزم ایجاد این زخم ها را بررسی کنید. با شناسایی عوامل دخیل در ایجاد زخم کانسری، می توان به استفاده از راهکارهایی مطابق با علم روز پزشکی به منظور جلوگیری از حادتر شدن شرایط سرطان پرداخت. سیستم ایمنی بسیار ضعیف از جمله عوامل بیولوژیکی در ایجاد زخم های سرطانی به شمار می روند. با این حال تشکیل زخم های سرطانی تنها تحت سیستم ایمنی ضعیف تشکیل نمی شود.

مدیریت زخم های کانسری
مدیریت زخم های کانسری

در پی بیماری سرطان، جریان خون درون بدن افراد به شکل قابل توجهی تحت تاثیر قرار می گیرد. این مسئله منجر به عدم رسیدن خون به برخی از اندام ها شده که در نتیجه نکروز بافت یا مردن سلول های زیرپوستی را در پی خواهد داشت. در نتیجه زخم کانسری به وجود خواهد آمد و این زخم در بدن انسان ظهور می کند. از جمله عامل های ایجاد زخم های کانسری می توان به متاساز نیز اشاره کرد. متاساز هنگامی رخ می دهد که تومورهای سرطانی به بخش های گوناگونی از بدن انسان نفوذ کنند. انتقال این تومورها به اندام های گوناگون باعث می شود تا تومور سرطانی بدخیم شود و در نتیجه زخم کانسری ایجاد شده در شرایط حادتری قرار بگیرد.

مدیریت درد در زخم‌های کانسری

درد ناشی از زخم کانسری می تواند برای بیمار مشکلات سنگینی را ایجاد کند. به همین دلیل فرآیند مدیریت زخم کانسری موضوعی بسیار مهم می باشد که در صورت عدم توجه از سوی معالجین، می تواند درد حاصل از زخم را برای بیمار روز به روز بدتر کند. پزشکان برای مدیریت درد زخم های کانسری اغلب به سراغ روش های دارویی یا غیردارویی می روند. این روش ها معمولا بازدهی مطلوبی را دارند و تاثیرات مثبتی را در کاهش درد بیماران نیز خواهند گذاشت. استفاده از آنتی بیوتیک های سیستمیک به عنوان یکی از روش های مدیریت درد در زخم کانسری به شمار می رود. همچنین تحریک اعصاب بدن بیمار با استفاده از روش TENS می تواند در مدیریت زخم های حاصل شده از سرطان تاثیرگذار باشد. توجه داشته باشید که معمولا پزشک با توجه به سرطانی که بیمار به آن مبتلا است به تجویز داروهایی متناسب با شرایط وی خواهد پرداخت. بنابراین باید مراقب بود تا بیمار تحت هیچ شرایطی از داروهای بدون تجویز استفاده نکند. مصرف برخی از داروهای درمانی به صورت تجویز نشده می تواند منجر به حادتر شدن زخم های کانسری شود. فراموش نکنید که اگر درد حاصل از زخم کانسری مدیریت نشود، کیفیت زندگی بیمار افت شدیدی را خواهد داشت. برای بهبود هرچه بهتر بیمار نیاز به بالا بردن کیفیت زندگی او خواهد بود.

کنترل درد حاصل از زخم سرطانی
کنترل درد حاصل از زخم سرطانی

روش های درمانی نوین در زخم کانسری

رشد و پیشرفت علم پزشکی تاثیرات مستقیمی را در درمان زخم کانسری داشته و این مسئله منجر به ایجاد روش های درمانی جدیدتر شده است. درمان های بیولوژیک، استفاده از پانسمان های نوین و همچنین جراحی به عنوان متداول ترین روش های درمانی برای رفع زخم سرطانی شناخته می شوند. توجه داشته باشید که زخم های کانسری به دلیل پیشرفته بودن باید حتما تحت نظر پزشک معالج درمان شوند. تصمیمات خودسرانه می تواند تاثیرات منفی را بر روی زخم بگذارد.

از جمله درمان هایی که در دنیای امروزی بیشتر از سایر درمان ها بر روی زخم کانسری انجام می شود، می توان به:

  • پانسمان های آنتی میکروبیال یا ضد میکروب و درمان های ترکیبی
  •  استفاده از روش هایی همچون دبریدمان و پرتو درمانی که بر روی این عارضه تاثیرگذار هستند.
  • ایمونو درمانی نیز از روش های مناسب به شمار می رود که سیتوکاین ها، اینترلوکین ها و کموکین ها با این روش ادغام شده اند.

 تمامی روش های فوق از جمله پرکاربردترین گزینه های ممکن برای درمان زخم کانسری هستند.

تاثیر تغذیه سالم در رفع زخم کانسری
تاثیر تغذیه سالم در رفع زخم کانسری

تغذیه و مدیریت زخم کانسری

از آن جایی که مدیریت زخم کانسری مسئله ای بسیار مهم است و می تواند ساختارهای درونی بدن افراد بر هم بریزد، باید به سراغ تغذیه سالم در این زمینه نیز بروید. استفاده از مشاوره های یک متخصص تغذیه در روند درمانی شما تاثیرات مثبت و ارزشمندی را دارد. بیمار موردنظر باید در وضعیت عمومی نرمالی قرار بگیرد تا بتواند برای ادامه درمان های مربوط به زخم کانسری کاملا آماده باشد. معمولا متخصصین تغذیه تلاش می کنند تا با ارائه بهترین مشاوره ها، روند درمان را بسیار بهتر کنند.

مصرف ویتامین های A و C به منظور مدیریت هرچه بهتر زخم کانسری اولویت متخصصین تغذیه خواهد بود. در واقع ویتامین های فوق تاثیر مستقیمی در کلاژن سازی و ترمیم پوست خواهند داشت. همین مسئله باعث می شود تا دوره درمانی شما بسیار کوتاه تر شود. البته این عوامل تنها تاثیرات مستقیمی را در رفع مشکلات شما خواهند داشت. در واقع استفاده از مشاوره های پزشک متخصص زخم، می تواند در حل مشکل شما تاثیر بیشتری را بگذارد. بنابراین مشاوره های مربوط به پزشک تغذیه، تنها یک عامل تاثیرگذار خواهد بود.

درمان های نوین برای زخم کانسری
درمان های نوین برای زخم کانسری

مراقبت‌های روانی و حمایتی در بیماران مبتلا به زخم کانسری

یکی از نکات بسیار مهم در رابطه با مبتلایان به زخم کانسری، مراقبت های روانی و حمایت از این دسته افراد است. به صورت کلی تمامی آشنایان و خانواده این دسته از افراد باید توجه بیشتری را به بیماران مبتلا به زخم های کانسری کنند. این زخم ها تاثیرات روحی نامطلوبی را در افراد بیمار می گذارند و به همین دلیل می توانند منجر به افسردگی نیز شوند. توجه داشته باشید که این افراد نباید متوجه حس ترحم از سوی آشنایان و خانواده خود شوند. همچنین مراقبت های روانی و حمایتی تنها به خانواده افراد و اطراف نزدیک به بیمار محدود نمی شود. در بسیاری از شرایط رابطه بیمار با پزشک معالج خود می تواند انگیزه او را برای درمان بهتر کند. دوچندان شدن انگیزه بیمار جزو اهداف پزشک است تا این فرد بتواند در حادتر شدن شرایط بهترین عکس العمل را داشته باشد و با این عارضه تقابل کند.

سمپوزیوم بهبود زخم

دوست داری از جدیدترین مطالب و دست آوردهای علم پزشکی در بهبود زخم و از تجریه های عملی و بررسی های موردی واقعی (case study) از استادهای برجسته ایرانی در این حوزه یاد بگیری ، دبر روی دکمه زیر کلیک کن
عقرب 1403

اگر این مطلب رو دوشت داشتی ، با دوستان به اشتراک بزار:

Facebook
Twitter
LinkedIn

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوست داری بیشتر بدونی؟ اینجا مطالب بیشتری بخون

گروه واتس اپ سمپوزیوم
اخبار سمپوزیوم
بنیامین خسروی

به گروه واتس اپ وارد شوید

اولین سمپوزیوم بهبود زخم در ایراناین گروه جهت اطلاع ثبت نام کنندگان از آخرین اخبار و تغییرات سمپوزیوم بهبود زخم

Read More »
پیمایش به بالا